×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سر خط اخبـار

امروز : دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 13 May , 2024
برای اولین بار در جهان و در سمنان انجام شد؛ ترمیم استخوان شکسته با کشت سلول بنیادی

معاون پژوهش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: داربست استخوانی با سلول بنیادی در استان سمنان با هدف ترمیم استخوان شکسته در نمونه حیوانی برای اولین بار در جهان تولید شد که قابلیت آزمایش در نمونه بالینی و انسانی نیز دارد. به گزارش بیان ملی آنلاین، مجید میرمحمدخانی روز سه‌شنبه در نشست خبری در سالن همایش استانداری سمنان افزود: بهبود آسیب‌های استخوانی همراه با سلول بنیادی و داربست استخوانی برای اولین بار در دنیا در استان سمنان انجام شد.
معاون پژوهش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به دستاوردهای علمی با ظرفیت بالا برای تحقیق در این دانشگاه، گفت: اطلاع رسانی دستاوردها با همراهی رسانه در دستور کار است.
وی بیان کرد ۱۹ تا ۲۱ مهر امسال دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان میزبان رویداد ملی و بین‌المللی استارتاپ سلامت حوزه داروشناسی و داروسازی و بیست و ششمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی با حضور ۶۰۰ محقق در حوزه دارو و فیزیولوژی خواهد بود.وی با بیان اینکه انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی از انجمن‌های قدیمی فعال است، گفت: خودکفایی در تولید دارو و دستیابی به فناوری ساخت برخی داروها با حمایت از ایده‌ها، از جمله اهداف برگزاری رویداد استارت آپی است.
روند اجرای پژوهش ترمیم استخوان با سلول بنیادی در سمنان
سمانه عرب محقق پژوهش بهبود آسیب‌های استخوانی همراه با سلول بنیادی و داربست استخوانی نیز در این نشست گفت: این پژوهش با توجه به شباهت موش با ساختار بدن انسان، در نمونه موش صحرایی انجام شد.وی ادامه داد: برای رسیدن به نتیجه و ترمیم استخوان در یک موش در هشت هفته و در برخی موش‌ها ۱۲ هفته طول کشید.وی اضافه کرد: اجرای این پژوهش با نمونه انسانی در برنامه قرار دارد و بسته به سن افراد ممکن است زمان ترمیم استخوان متفاوت باشد.عرب تصریح کرد: برخی بافت‌ها به علت تصادف، سانحه و جراحات از بین می‌رود که باید از طریق پیوند از شخص دیگر یا بخش‌های دیگر ترمیم شود که مشکلات زیاد و عوارض دارد و داربست استخوانی در ترمیم و جلوگیری از عوارض موثر است.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: داربست استخوانی از جنس پلی لاکتیک اسید است که با دستگاه پرینتر سه بعدی شد و حاوی سلول‌های بنیادی مغز استخوان است. یکی از بخش‌های علم مهندسی بافت ساخت پوست مصنوعی است که در سوختگی به کار می‌رود و در این پژوهش در ترمیم استخوان کار شده است.
وی افزود: سلول پرکاربرد در ساخت بافت، سلول بنیادی است که در اندام جنین و نوزادان قرار دارد و با سلول بنیادی تلاش می‌شود تا بتوان به اندام‌های مختلف حتی قلب رسید و برای رسیدن به این چشم‌انداز تلاش می‌شود.
عرب تصریح کرد: برای اجرای پژوهش در موش آسیب استخوانی ایجاد شد و سپس ترمیم با کمک پرینتر سه بعدی سلول بنیادی مغز استخوان از حیوان گرفته شد و سلول بنیادی بر روی داربست قرار گرفت و بر روی جمجمه شکسته بر روی موش صحرایی قرار گرفت که در محل شکستگی ناحیه استخوانی ایجاد شد و رگ نیز تشکیل شده بود.وی تصریح کرد: آزمایش استئو کلسین نشان داد که میزان سمی بودن این اقدام پزشکی در خون زیاد نبود.وی بیان کرد: طی این فرایند، ماده‌ای که داخل بدن قرار می گیرد نباید برای بدن سمی باشد و طبق آزمایش‌های انجام شده داربست استخوانی سم زیادی نداشت و داربست حاوی سلول در ترمیم آسیب‌های استخوانی عملکرد مناسب داشت.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: برای عملیاتی شدن و درمان رایج در بخش انسانی باید چهار مرحله آزمایش بالینی انجام شود.
آثار مخرب کپک را بیشتر بشناسیم
آنا عبدالشاهی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و محقق بررسی مرور نظام‌مند برای کاهش سم آفلاتوکسین بر مغزیجات درختی مانند گردو، بادام، فندق و پسته در این نشست ابراز کرد: کپک‌ها همان قارچ هستند و قارچ‌ها هنگام تکثیر سم آفلاتوکسین تولید می‌کنند و کاشت، داشت و برداشت نوع خاک، کود، آبیاری در تولید سم آفلاتوکسین موثر است.
وی افزود: انبارداری و ایجاد شرایط رطوبتی و دمایی در تکثیر و رشد قارچ و تولید سم آفلاتوکسین موثر است و این سم می‌تواند موجب مسمومیت شدید و در درازمدت به دلیل جهش‌زابودن سرطان‌زا باشد و حتی از شیر مادر به کودک منتقل شود.عالیشاهی تاکید کرد: آگاهی و اطلاع‌رسانی به مردم درباره این آلاینده نقشی مهم در نگهداری مطلوب بقایای مواد غذایی و نان‌خورده به منظور جلوگیری از کپک زدن دارد.
وی یادآور شد: اگر مواد غذایی کپک زد سم از خوراک وارد اندام دام می‌شود و انسان نیز از محصولات دامی حاوی این سم استفاده می‌کند که نیازمند مراقبت است.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: تحقیق نظام‌مند برای کاهش سم آفلاتوکسین بر مغزیجات درختی گردو، بادام، فندق، پسته نشان داد حرارت دادن و برشته کردن ۴۵ درصد، گازهای ضدعفونی مانند نیتروژن و ازن ۲۲ درصد سم آفلاتوکسین را کاهش می دهد و روش صنعتی و استفاده از اشعه گاما تا ۲۵ درصد می تواند اثر سمی آفلاتوکسین را از بین ببرد و هیچیک از روش‌ها نمی‌تواند ۱۰۰ درصد مانع رشد این سم شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.