×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سر خط اخبـار

امروز : جمعه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 5 July , 2024
زاکانی: درآمدهای شهرداری کاهش یافته است و انتظار کار عمرانی نمی‌توان از شهر داشت

شهردار تهران از مهاجرت معکوس از پایتخت، بدهی ۵۰ هزار میلیاردی شهرداری تهران، فرسودگی حمل و نقل عمومی‌ و به صدا درآمدن زنگ خطرهای شهر، ترافیک، آلودگی هوا، بد مسکنی و بی‌مسکنی، کمبود یک میلیون مسکن در تهران سخن گفت. به گزارش بیان ملی علیرضا زاکانی روز دوشنبه در نشست خبری با اشاره به ۲۰ ماه فعالیت در حوزه مدیریت شهری، اظهار داشت: شهروندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند زیرا باید از شهر به بهترین نحو بهره ببرند و هم با خدمت رسانی مطلوب کمال آسایش برای آنها فراهم شود.
زاکانی افزود: ۲۰ ماه قبل که شهر را تحویل گرفتیم؛ در عمل، طرح‌های عمرانی متوقف شده بود و بخشی از طرح‌هایی که در گذشته انجام شده بود، مانند میدان فتح، خاک ریخته و مسکوت مانده بود.شهردار تهران گفت: شهرداری بیش از ۵۰ هزار میلیارد بدهی دارد و درآمدها کاهش یافته است و انتظار کار عمرانی نمی‌توان از شهر داشت. زاکانی تاکید کرد: در آغاز مدیریت در شهرداری تهران، شهر از فرسودگی رنج می‌برد تا جایی که ۱۲ هزار هکتار از ۷۹ هزار هکتار مساحت شهر تهران را بافت ناپایدار تشکیل می داد.به گفته زاکانی شهر تهران در زمان تحویل شهرداری زیرساخت شهری فرسوده بود و جمع آوری آب‌های سطحی، موضوع ۸۰۰ پل شهری و سایر موارد با مشکلاتی مواجه بود و می‌توان گفت؛ زنگ خطرهای شهر به صدا در آمده و شهر نیازمند بازبینی بود.
علل مهاجرت معکوس از تهران
شهردار تهران ادامه‌داد: موضوعاتی از جمله ترافیک، آلودگی هوا، بد مسکنی و بی‌مسکنی، کمبود یک میلیون مسکن در تهران، شرایط را به سمتی برد که مهاجرت معکوس از تهران انجام شود به حدی که در سال ۱۴۰۰ طبق برآورد استان البرز، بیشترین مهاجرت از تهران به البرز بوده است که این مهاجرت اسفناک است.
زاکانی تاکید کرد: اتفاقات شهر تهران در کنار بی‌عدالتی و فاصله بسیار زیاد شمال و جنوب شهر حکایت از این داشت که باید اقدام بزرگ و تحولی در دستور کار شهرداری قرار گیرد.وی یادآور شد: در درون مدیریت شهری نیز با مجموعه‌ای مواجه بودیم که ۲ سال و نیم در تنش مالی بود و حتی برای حقوق و دستمزد قرض گرفته بودند.شهردار تهران افزود: ۳۱ هزار پروانه به کمتر از ۶ هزار پروانه در سال ۱۴۰۱ رسیده بود که آثار آن را در درآمد و امکانات شهر می‌توان دید.
زاکانی، کمبود و فرسودگی حمل و نقل عمومی‌ و بدهی‌ها را از دیگر مشکلات شهر در زمان تحویل مدیریت شهری عنوان کرد.شهردار تهران با بیان اینکه نتیجه تغییرات تبدیل به یک سند جامع شد، افزود: هر هفته در دانشگاه‌ها با روسا و اساتید جلسات هم‌اندیشی برگزار می‌شود و به استقبال نقد می‌رویم زیرا حق اشتباه کردن نداریم.
وی با بیان اینکه می‌خواستیم شهرداری را به یک نهاد خدمات رسانی اجتماعی و تکیه‌گاه مردم تبدیل کنیم، اظهارداشت: سعی کردیم توسعه شهر با محوریت حمل و نقل و ایجاد محله‌های الگو را داشته باشیم و تحول در سبک زندگی شهر را نیز بر اساس نظر و مشارکت نخبگان در نظر گرفتیم.

احداث شهرک ۲۰۰ هکتاری فناوری
شهردار تهران با اشاره به تحول و توسعه در حوزه فناوری گفت: ۲۰۰ هکتار برای احداث شهرک فناوری به عنوان یک نمونه بی همتا در شهر در نظر گرفته شده است و به دنبال این بودیم که سه ناحیه هوشمند در شرق، غرب و مرکز داشته باشیم و هویت‌های فناوری، اقتصادی و اجتماعی ایجاد کنیم.
تحقق ۱۴۳ درصدی بودجه
وی با اشاره به خروج از تنش مالی در هفته اول کار شهرداری افزود: سال ۱۴۰۱ با وجود افزایش ۱۳ همتی، ۱۴۳ درصد تحقق بودجه داشتیم و همه طرح‌های شهر فعال شد و یک طرح نیست که طراحی شده باشد و اجرایی نشده باشد مانند آزادراه شهید شوشتری و بزرگراه یادگار امام(ره) و شهید بروجردی که همه مجدد فعال شدند.
افتتاح ۱۲ ایستگاه مترو تا پایان سال
به گفته زاکانی، تاکنون ۱۰ ایستگاه و ۳۳ کیلومتر مترو به بهره برداری رسیده است و تا پایان سال ۱۲ ایستگاه و ۲۲ کیلومتر مترو نیز به بهره برداری خواهد رسید همچنین طرح‌های ناتمام از طریق مشارکت و مولدسازی پیش می‌رود و طرح‌های ۲۰ ساله در کمتر از ۶ تا ۷ سال به پایان می‌رسد.
زاکانی با اشاره به پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان از دیون در سال ۱۴۰۱ نیز گفت: سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها پرداخت کردیم و تمام پرونده‌های باز شهر مانند نفر آباد، اسلام آباد و کن در کمیسیون ماده ۵ با تغییر رویکرد مصوب شد و شرایط به سمتی رفت که برای نخستین بار شاهد رشد صدور پروانه بودیم و ۱۰ هزار فقره پروانه در سال قبل صادر شد ضمن اینکه تونل دو طبقه ۹ کیلومتری شهید متوسلیان از ماه آینده وارد مناقصه می‌شود.
شهردار تهران گفت: در آستانه یک حرکت بزرگ هستیم و حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از امکانات خود را در حوزه مبارزه با مفاسد پس گرفته‌ایم و طرح‌هایی برای باز پس گیری اموال بکار گرفته‌ایم همچنین بزرگترین فرصت شهری ۱۲ هزار بافت ناپایدار است که در صورت ساخت، امکانی بزرگ برای شهر فراهم می‌کند.
شهردار تهران پس از سخنان مقدماتی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و درباره ساخت معابر و بزرگ‌راه ها در شهر تهران اظهار داشت: تهران را به سمتی می بریم که شهر انسان محور از طریق مناسب سازی باشد و از مسیر هوشمند سازی تسهیلات را در اختیار مردم قرار دهیم.وی با بیان اینکه سه آزاد راه ساخته می شود، گفت: طرح شهید بروجردی در مرحله نخست اول امسال به بهره برداری می رسد و طرح‌های بزرگی انجام‌ می‌شود که چندین هزار میلیارد تومان اعتبار به خود اختصاص داده‌اند.
زاکانی اضافه کرد: طرح شهید شوشتری ۶ هزار میلیارد تومان و طرح شهید بروجردی نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.شهردار تهران، هزینه تونل شهید متوسلیان را ۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: حلقه شمالی تهران نیز وارد مرحله مطالعاتی می شود و امسال ظرفیت‌های بالایی را از لحاظ بزرگراهی و آزادراهی ایجاد خواهیم کرد.
تامین هزینه‌های شهر با انضباط مالی و مواد سازی
شهردار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه هزینه‌های شهر چگونه تامین می‌شود، گفت: با انضباط مالی و تبدیل یکهزار و ۲۰۰ حساب به خزانه واحد از تنش مالی خارج شدیم و در تصمیمات کمیسیون ماده پنج، سراغ طرح‌های موضوعی و موضعی رفتیم. زاکانی برای نمونه از نفر آباد صحبت کرد و افزود: برای مثال در نفرآباد به سراغ ساخت یک فضای الگو رفته‌ایم و این نگاه درآمدزا است.
شهردار تهران مولدسازی امکانات را دیگر موارد تامین هزینه‌ها عنوان کرد و گفت: امکانات شهرداری را خام نمی‌فروشیم و از بارگذاری و مولدسازی منابع را برای طرح‌ها استفاده می‌کنیم.وی مشارکت را از دیگر موارد تأمین منابع مالی دانست و گفت: مشارکت برای شهر سرمایه و درآمد ایجاد می‌کند.
زاکانی با بیان اینکه بسته به نوع خلاقیت و نوع فعالیت شهرداری و نه از طریق شهر فروشی منابع تامین می‌شود، اظهارداشت: تلاش ما این است که شهر ارزان اداره شود و بر این اساس ۳۰۰ میدان و بازارچه و فروشگاه شهروند داریم که اگر اینها نبودند معلوم نیست چه اتفاقی می‌افتاد.وی ادامه داد: در حوزه مسکن نیز شهرداری به سمت اجاره‌داری و فروش متری مسکن می‌رود.شهردار تهران ادامه داد: مردم فقر را می‌توانند تحمل کنند اما تبعیض را خیر و حتما مسأله تبعیض را پیگیری می‌کنیم.
درباره انبار نفت شهران با وزیر نفت رایزنی نشد
شهردار تهران در پاسخ پرسش خبرنگاران درباره وضعیت انبار نفت شهران اظهار داشت: درباره انبار نفت شهران در جلسه اخیر با وزارت نفت رایزنی نداشتیم.
ضرورت ساماندهی دستفروشان
زاکانی درباره جمع آوری دستفروشان‌ نیز اظهار داشت: به ساماندهی دستفروشان قائل هستیم که برای آنها منعی ایجاد نکنیم اما آنها هم نباید حق داشته باشند که مردم را اذیت کنند و معابر را ببندند.وی با بیان اینکه مکان‌هایی در پارک‌ها و میادین در نظر گرفته‌ایم و طراحی بازارچه‌ها برای دستفروشان رادر دستورکار داریم، افزود: فراتر از این اماکن اگر یک دستفروش بخواهد برای مردم مزاحمت ایجاد کند، منع دارد و در این موضوع مواجهه منطقی را در دستور کار قرار دادیم.شهردار تهران ادامه داد: برای ساماندهی دستفروشان، نرم افزاری طراحی شده و در حال تکمیل است که بتوانیم همه دستفروشان را ساماندهی کنیم و بدانیم که چه کسی چه چیزی می‌فروشد و حیطه و حدود آنها نیز مشخص می‌شود.
زاکانی ابراز امیدواری کرد که این نرم افزار نیمه نخست امسال رونمایی شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.